Alla inlägg under april 2008

Av Ingela - 18 april 2008 19:52


....det är helt otroligt vad detta ord har slagit igenom. Jag ser det överallt. "Game outlet" ,"Bilar Outlet 48 timmar", "Outlet  barnvagnar" , snart kanske" Leonberger Outlet" ? Ja kan det blivit så ? Vi ser " Leonberger till "reapris"   på blocket :-0;  Engelskan är här för att stanna, den används i snart varenda mening i svenskan, så är det bara.


Det är Zimba som är på bilden, tagen i kväll. Nästa vecka skall vi till vet. för ytterligare tester men som läget är nu är han väldigt pigg. Får avvakta vad vet. säger.

Ha en trevlig fredagskväll på er.

/ Ingela




Av Ingela - 16 april 2008 07:43

I går började ring & Socilaträningen i Halmstad. Det är kul att bara gå dit och träffa andra hundar och se bekanta. Sofie var med som "Cheer up girl" till Lady för hon har " hängt " på utställningar och behöver någon som kan toka sig rejält och det kan Sofie som är så ung och rapp. Fästingarna har kommit för att stanna och det är vad vi pysslar med på bilden, Lasse är fotograf och tog lite treliga bilder tills batteriet på kameran tog slut.

Vi tar väl hand om Zimba och han håller sin rang i gruppen, kul att se, han har ju bra stöd av syster Mercan förståss.

Ha en skön onsdag och ta väl hand om hundarna.

/ Ingela


Av Ingela - 15 april 2008 07:41

Idag börjar nertrappningen av kortisonet på Zimba. Det känns ganska så nervöst för han har blivit så pigg och äter bra, det är vi inte så bortskämda med när det gäller honom. Proverna visar ingen Borelia men lite triter av Anaplasma ??!!

Karin har meddelat att symtomen inte liknar LP/PN och det känns bra. På förmiddagen skall jag ta kontakt med vet för ytterligare konversation. Han har varit krasslig så hoppas att han är där idag. Det känns på något sätt att "tiden rinner iväg" klycsha men i alla fall......

Det är bedrövligt för oss men säkert ännu värre för Zimba som inte kan förmeddla hur han känner. Han njuter av att få strosa runt på gården(med sysyer yster Mercan) och göra precis vad han vill. Han åker med så fort vi tar bilen och det BARA ÄLSKAR han.

Vi meddelar när något nytt händer.

Av Ingela - 13 april 2008 19:09

 I natt var jag och Sofie på safari i Halmstadtrakten. Hon hade varit på fest och skulle hämtas. Det var hur mycket tjusigt folk ute på stan vid ett tiden på natten och alla hade de säkert haft det trevligt, det verkade så i alla fall. Sofies kompisar var trevliga, men grannarna hade nog tyckt det var för mycket med 40 pers i en tvårumslägenhet :-0  Trångt och varmat hade det varit men kul (enligt andra säkra källor oxå ).

Det är lite småmysigt att lyssna till lite små händelser när man sitter i en varm skön bil och småchattar på hemfärden. När vi körde hemåt så flög det upp ett par änder framför bilen och trots att jag vejde så klarade dem sig inte tyvärr. Någon kilometer därifrån gick fyra hjortar och mumsade på åkern. Efter dem kom hararoch rådjur. Jag var glad att det inte dök upp vilda svin för de är otrevliga att möta.

Ja det finns inte ord till hur mycket vi har väntat på denna årstid som bara är som en vitaminkick. Ljuset är hur härligt som helst, visserligen skulle man kunna ha massor av måsten men det går att sålla.


Zimba börjar svara på behandlingen och är lite bättre igen. Han är fortfarande halt men vill gärna hoppa och studsa. I veckan skall vi ha kontakt med vet och hoppas på fler provsvar. Vinterrockarna ersätts nu av sommarjackor och det skulle lätt kunna stickas en massa leonbergertröjor av den underbara ullen som ligger i drivor överallt. Men så är det med hund, det får man ta.

Ha en skön söndagskväll.

/Ingela

Av Ingela - 11 april 2008 19:06

Bara några korta rader från oss.

I dag har det varit helt underbart väder och äntligen är det vår. Zimba är lite piggare men vi avvaktar fler blodtestsvar. Det känns så konstigt och varför skall han bli drabbad.....

Hoppas att ni får en trevlig helg och här är några ord på vägen....

...."VARJE DAG AV DITT LIV ÄR ETT BLAD I DIN HISTORIA".....

/Ingela & Lasse

Av Ingela - 8 april 2008 19:06

….Det känns så konstigt för bara en kort tid sedan var vår härliga Zimba så pigg och glad i skogen, springandes med lätta steg över stock och sten och busade med Lady…………

 Idag fick vi tid hos ortoped Lars Gustavsson för att Zimba har blivit mycket sämre på sitt halta ben. Lars tog en massa röntgenplåtar och blodprov för att eventuellt komma fram till varför han är halt. Vid baksidan av tassen är han hyperkänslig och har väldigt ont. Vi ser ingen svullnad men musklerna har blivit tunnare. Han såg mörka fläckar på ryggraden så vi fick ta om fyra plåtar från Zimbas andra sida. Det visade sig vid omtagningen att det inte var något.Det vi vet i dagsläget är att tass, has, knä, höft, ryggrad, bröstkorg, lungor, hjärta, mage och prostata är OK. Nu får vi avvakta blodprovssvaren som kommer om en vecka och se vad de visar.Det blir många och långa dagar tills vi får besked. Behandlingen nu är kortison och penicelin, hoppas att han blir bättre. Jag är så tacksam för att Sören kunde åka med mig till veterinären idag med så kort varsel. Du är guld värd ! Tack.Ta väl hand om er./Ingela & Lasse 
Av Ingela - 4 april 2008 07:10


Vi har funderingar på en ny ras med lite annorlunda uttryck ! Tänderna är oxå lite speciella (om det överhuvud taget existerar några i munnen). Rasen skall ju egentligen ha så många tänder att tungan stannar inne i munnen. Det fattas nog lite för många här, å andra sidan finns det inte en "tråd" på kroppen. Hår och tandanlagen är ju samma. Skall man vara fin får man lida pin heter det ju. Tack Andreas för att du intoducerade rasen för oss.


Nä vi håller oss till den underbara rasen leonberger.

Ha en trevlig fredag.

/Ingela

 

Av Ingela - 3 april 2008 16:08


........LÅGFLYGNING!

Det nästan fladdrade i håret på mig när helikoptern svepte strax ovanför trädtopparna. I muskedundret satt tyvärr inte jaktpiloten Tom Cruise som i filmen "Top Gun". Ja man kan ju drömma lite i alla fall. Hundarna undrade säkert vad det var för något som svepte förbi ovanför öronen på dem. De stod alldeles stilla och kikade uppåt.

Det är konstigt men här händer alltid något, tur är väl det när man nu har bosatt sig ”ude pao lanned” (skånska). I morgon är det äntligen fredag och då skall jag inte göra ett dugg tror jag. Ta dagen som det kommer, kela med hundarna och peta lite i jorden kanske !!!

Nu skall jag ta Zimba i koppel ut i trädgården, han är fortfarande halt och det är urtråkigt.


Ni får ha en härlig torsdags kväll.

/Ingela


Ovido - Quiz & Flashcards