Alla inlägg under december 2008

Av Ingela - 14 december 2008 11:53


 Du är en hundmänniska om........


1..... Du har fler hundsängar, tuggleksaker, halsband, koppel, selar och hundburar än du har hundar.

2...... Du träffar andra människor med hund och minns hundarnas smeknamn efter 30 sekunder, men inte lär dig hundägarens namn förrän du träffat dem 2 eller 3 gånger.

3...... Du inte tvekar ett ögonblick när det gäller att dela en glasstrut med din hud.

4...... Dina föräldrar ger upp tanken på barnbarn och börjar tala om dina hundar som "dina ungar" eller "dina barn". (Bonus de börjar kalla dem "sina hundbarn".

5..... 90% av din tid tid uppkopplad på Internet har hindanknytning(du kollar vad för nytt som dyker upp när du skriver in din ras i sökmotorn, läser listor, kollar bilder, ljud och FAQ:s, etc.)

6...... Du har hundratals bilder av dina hundar på skrivbordet på jobbet, i plånboken och så vidare, men inte ett enda av din familj eller dig själv.

7...... Ingen vill åka i din bil eftersom de vet att deras kläder kommer att bli täckta av hundhår.

8..... Du stoppar handen i fickan för att hitta småpengar- och tappar hundgodis och svarta bajspåsar överallt. 8Bonus. Du har gjort det här på en finare inrättning.)

9...... Du har haft långa och ingående diskussioner med dina vänner om bäst sättet att klippa hundens klor, men har in te själv fått manikyr eller pedikyr i hela ditt liv.

10...... Böcker och filmer är helt förstörda för dig om detaljer med hundanknytning är felaktiga.

11...... Det bästa med hela dagen är när du spenderar med din hund.

12...... Du ser ur usla filmer bara för att din hundras antingen finns i en liten roll eller finns med i en 3 sekunders sekvens över en folksamling.

13...... Det är hundhår på alla dina kläder, till och med när du just tvättar dem eller kommer direkt från kemtvätten.

14...... Det första dina vänner, arbetskamrater och ytliga bekanta säger till dig när ni ses är antingen"Hur mår hundarna" eller " Hur många hundar har du nu?"

15...... De specialbeställda julkorten av dina egna foton föreställer dina hundar (med eller utan människor).

Jag är med all säkerhet en hundmänniska....
Ha de'
/Ingela

Av Ingela - 14 december 2008 09:42

I går började det att blåsa så nu är all den ljuvliga snön borta. Ursynd tycker vi. Sätter in en riktigt mysig bild som får en att drömma tillbaka till barndomstiden när snön låg i drivor och vi var ute och lekte hela dagarna. Iof är vi ute mycket nu också men då var det opretantiöst på något sätt. Hoppas att ni alla får en trevlig tredje advent! Lite nervöst att tända ljus tycker jag för det är lätt att gå ifrån och vips finns där en glad leonbergersvans i närheten av ljusen:-(( Än har det inte hänt något och vi skall se till att det inte gör det i heller.

Ha det bra där ute i cyberrymden

/Ingela

Av Ingela - 13 december 2008 17:10


 


Hoppas att ni har/har haft en fin lucia. Vi har inte sett en enda ännu så det bli TV:n som får stå för det :-() Åren innan har jag kikat på  TV klockan 7, men detta året missade jag det för nu för tiden är jag ute så dax. Men i kväll skall vi titta i alla fall. Sitta och dricka lite varm glögg och äta Lucifer-bullar ( jävulsbullar) som de är kallade efter. Jag är INTE sen att hålla med för efter förra årets lussebullsbak så köper vi goa bullar från en säker bagare från stan', jag tror att det blev från "Pågens" i år!! Ingen mer deg i hela köket här inte. Kosta vad det kosta vill.

Ta väl hand om er där ute.

/Ingela


Av Ingela - 12 december 2008 12:05

  *    I morse när jag var ute med hundarna så snöade det lite grann. Det *   var tyst och lugnt och hundarna tyckte det var hur kul som helst. Valparna hade ju sett lite vitt på marken innan och blev överförtjusta av det. *

 *

                    *

Fångade en bild på en stol som vi satt in i hagen för våra trötta ben. Det ser nästan ut som om det är ett gamalt svart och vit foto.

Nu ligger alla hundarna inne och sover sött och ungdomarna ramlar snart in * här lite pö om pö. Det blir en stärkande promenad och bara njuter av snön så länge vi får behålla dem.     *                                         *

Skall bli spännande och se vem som vinner Idol i kväll.....             *

/Ingela          *

Av Ingela - 11 december 2008 06:20

   Ute ligger rimfrosten på marken och månen lyser från en stjärnspäckad himmel, tyst och lungt är det..........det är bara snön som fattas.


I går började vi igen med förberedelserna att få Charm till Brasilien, det är mycket väntande och pusslande för att få i hop det. Kommer hon inte med denna gången så har vi bestämt att hon skall stanna i sverige. Det blir svårare och svårare ju äldre valparna blir att flyga så långt.

Information från Frodo berättar att han det väldigt bra, och katten lever fortfarande har fått en ypperlig kondition:-)))) Håller tummarna att det funkar även i fortsättningen.

Ta väl hand om er där ute.

/Ingela


Av Ingela - 8 december 2008 09:10

Igår så gick vi en härlig tredje adventpromenad med hundar. Det är så trevligt när man kan "jaga" ut ungdomar i skogen. Det är ju så nyttigt med frisk luft och de vet de säkert. På kvällen tog vi ett glas god glögg med lussebulle och pepparkaka till. Det är smaskens. 

Nu återstår bara vad man skall inhandla för julklappar, det skall ju vara något förnuftigt så att det inte känns som om man växlar pengar. Det var enklare förr när barnen var små för det fanns hur mycket och i alla prisklasser som helst.....nu är det mest dyra tekniksaker som står skrivet högst upp på önskelistorna.


Jag själv önskar mig enkla senilsnöre till glasögonen för jag lägger dem överallt och så ser jag ju inte dem sen( och tillika glömt var jag lagt dem).....som det kan bli!!! Minne kan man ju bara önska sig det går inte att köpa.........

På tal om önskningar...

"Kommer du att se tillbaka på ditt liv och säga: Jag önskar att jag hade eller Jag är glad att jag gjorde ??


Stressa inte ihjäl er där ute.

/Ingela


  
Av Ingela - 7 december 2008 12:23

Oj vad duktiga de var i går när det var final med stjärnorna på hal is. Jag beundrar dem verkligen, för jag kommer ihåg hur svårt det var att hålla balansen på skrillorna när jag var liten. Bra låtar och tjusiga åkare i går- så det spelade faktiskt ingen roll vem som vann!!!

  

Nu skall vi ut i det hyfsade vädret allihopa och ta en stärkande promenad.

Ha det bra där ute.

/Ingela

Av Ingela - 6 december 2008 19:00

åkte en av mina idoler ut från tävlingen, får se hur det bli idag när det är final på Stjärnor på is.  Jag tror att om Markus står på skriskorna i kväll då blir han svårslagen.... alla är superduktiga och Frölander är hur cool som helst...... får se hur det blir. Nu skall hundarna ha mat sen bänkar vi oss framför TV. ( Hoppas att jag kan hålla mig vaken zzzzzz )

Ha en skön afton..

/Ingela



 

Ovido - Quiz & Flashcards