Alla inlägg under november 2008

Av Ingela - 19 november 2008 06:08

Har svarit uppe en timme. Morgnarna är tysta och lugna jag myser lite med valparna efter de har varit ute. Efter en stund lägger de sig ner för att sova vidare en stund innan frukosten serveras. De är så duktiga när det gäller rumsrenhet, när det gäller det mesta. Älskar allt och alla :-))väggar, mattor m.m

I går kväll när de var ute var de med Frodo. Han är så lugn och busar inte upp dem utan de busar med honom. Förresten så träffade de Atlas för några dagar sedan och valparna ville verkligen ha igång honom men lyckades bara så där, han tyckte nog de var för busiga :-))

Tikarna gräver upp och jagar möss så fort de har en chans. Jag tycker det är vedrevärdigt. Roligt har dem i alla fall. Det finns nog hur många bon som helst där ute och OK, vi bor ju på landet så det får vi ta!!

Skall kika ut och se om det fortfarande är frost på marken och stjärnklart.....

Ha det bra där ute!

/Ingela

Av Ingela - 18 november 2008 12:25


"Carpe diem quam minimum credula postero" = " fånga dagen, lita ej på morgondagen". Det stämmer för idag kan man fånga dagen i ett litersmått, så mycket som det regnar det kan inte bli värre i morgon. Vi tar vara på dagen genom att dricka mycket kaffe som håller oss varma och sedan gå ut med hundarna i kläder som TÅL VATTEN !!!!! i mängder

Valparna myser ganska bra och får busa lite innomhus, fast det är lättare när de kan vara ute och kralla runt.


Kollade kalendern och ser till min förskräckelse att det är första advent nästa söndag !! Panik, panik! Var finns alla ljus som skall upp?? Förmodligen i en ända röra långt nere i källaren. Får väl locka Sofie med glögg och pepparkakor så att vi kan snurra runt och få ihop sakerna.PHU!!  Det kanske är väldigt modernt med olika färger i levandeljusadventsstaken om inte får det bli det här i Eldsbergatrakten :-))))

Ha de bra där ute

/Ingela 

Av Ingela - 16 november 2008 09:58

Nu har vi varit och hälsat på Lufsen och hans familj. Det var superkul att träffa honom igen och naturligtvis hela familjen. Han trivs bra med Nemo som deras snälla katt heter, hund och katt leken funkade i alla fall. Lufsen jagade upp Nemo i ett träd för att sedan stå nedanför och vänta på att han skulle klättra ner i gen. Det verkar som om de kommer att bli ett radarpar. En viss känsla när valparna känner i gen oss, men det är ju klart när vi har varit med dem i stort sätt hela tiden i 8 veckor. 

I går körde vi lite motorsåg och valparna reagerade nästan ingenting, trots att det var ganska närma.Skönt det!

Nu gäller det att gå ut innan regnet kommer igen. Trist att det inte kan vara fint en hel dag.

Ha det så bra där ute.

/Ingela

Av Ingela - 13 november 2008 06:35


I går var jag och besökte Imma och hennes matte i Halmstad. Gud va gullig hon är och så  härligt busig. Älskar ALLA människor spelar ingen roll hur de uppförsig eller är snickare med skrammel hängande på sig. Imma bara charmade in sig vi vet ju hue enormt stor charmfaktor en leonbergervalp har.

Nu har Charmis här hemma fått sin bur som hon skall åka i när flyget lyfter till Brasilien, det börjar närma sig och klumpen i magen växer och växer.....men hon får det bra dit hon kommer! 

Vi tog med bägge valparna till djuraffären och de älskar ju alla som kommer i vägen. En kille kom med en pall lådor med fiskar och valparna blockerade trucken helt för att bli klappade av honom, stuntade i den höga stapeln som var högt staplad, han tittade lite förskräckt på dem för han ville ju inte köra på dem. Smälte gjorde han och kelade en liten stund med dem. När man har med en valp så måste man beräkna att allt tar tre gånger så lång tid för alla vill prata och klappa.

Ha det bra där ute i Sveriges långa land

/Ingela

Av Ingela - 10 november 2008 05:55

 ..........och kameran glömde jag hemma.......(bil tagen med mobil)

Då har även farsdag blivit avklarad. Som vanligt ingen stor baluns utan en kopp kaffe med en god liten tårtbit till. Det räcker alldeles väl. Vi hade med oss Karma och Charm till pappa och han blev som vanligt överlycklig. Pappa har alltid varit en djurvän av stora mått, det är kanske det som har smittat av sig till mig !! valparna var hur lugna som helst. När de gått runt i lägenheten och kollat varenda vrå och ätit upp varenda liten smula på golvet så gick de och lade sig. Helt underbara coola valpar. På kvällen kom Marie med sina två Sheltisar och de tittade förundrat på vad det var för små "Leonbergare"..


Och så har syster blivit ett år älder och närmare pensionen (det säger jag inte till henne naturligtvis) De firade extra mycket efterdom Kalmar FF vann fotbollsmatchen, har jag hört:-)))

Ha det bra där ute i Sverige

/Ingela


Av Ingela - 5 november 2008 07:46

Igår fick jag mitt årliga ryck att ta och sköta om en av två mini rabatter som vi har hos oss. Varför vi bara har två beror nog på att vi har haft så enorma innan hundarna satte sina spår i dem :-))) och till sist tröttnat på att fixa och dona.

I alla fall så tog jag fram spaden, kratta och arbetshandskar och började dela på de fina liljorna som växer där. I rabatten hade jag god hjälp av Karma. Hon sprang med mig till komposten ( som jag tänkt skall bli en kulle så småningom och allt hamnar där) stolt bärandes på ett litet blad eller en lök. Arbetshandskarna luktade extra gott så de sprang hon stolt runt med ett bra tag. Vi tog så många härliga kort på vårt grävande men när vi kom in och skulle ladda över dem så visade det sig att kameran var felinställd, så de flesta blev suddiga. Det får bli bilder vid ett annat tillfälle.I dag är det tänkt att vi skall sätta upp några fler lampor så vi kan se i hela hagarna (ca 3500 kvm) när det är mörkt, men då får ingen lurvig valp vara med.Ha det bra där ute i Sveriges långa land./Ingela

Av Ingela - 3 november 2008 05:53

Jaha nu har Halloween och All Helgons Dag passerat förbi hos oss nästan helt obemärkt. Vi tände ett ljus ute under bokarna där Zimba brukade ligga och tänkte på alla som har lämnat oss, mamma, alla släktingar och vänner men framför allt alla djur som vi har haft som lämnat oss.....


Vi hade Wilmas familj här i helgen och det var så underbart att se dem alla igen. Vi strosade runt lite i Halmstad under lördagförmiddagen. Kaiser och Wilma låg snällt utan för caféet när vi tog en god kopp kaffe med en ännu godare kaka till. ( men jösses va enorma de var) Ute låg hundarna  och kikade runt på allt och alla som sprang förbi. (Jag binder ALDRIG någon hund om jag inte har 100% uppsikt över dem.) Tyvärr finns det inte många ställen man kan ta hundar med sig in. Som vanligt tar det dubbelt så lång tid när man har lejonen med sig, alla skall stanna och prata och klappa med dem. Vi fick shoppat lite och så visade jag runt dem lite vädret hade vi för en gångs skull på vår sida. Vi ses snart igen. 



Vårt lilla muspys är hur läcker och cool som helst, förmodligen har hon ärvt det av pappa så det skall bli kul att se hur hon utvecklas.


"Oro är som att betala på ett lån som man inte har"


Ha det bra alla där ute i Sveriges avlånga land

/Ingela


Av Ingela - 1 november 2008 07:23

Nu börjar det kännas riktigt tråkigt när hälften av mina syskon har flyttat. I dag kommer en ny familj och i morgon en till, sedan är vi bara två här hemma som kan busa runt, trist. Har hört genom jungeltelegrafen att de andra har det superbra, det sa husse och matte till oss oxå innan de flyttade att de kommer att få det fin fint.....Vi tassvinkar till er.. 


Det har kommit något vitt på marken och de tvåbenta säger att det är superhalt på vägarna. På gräsmattan här hemma finns det en massa löv som blivit vita och hala. Vi brukar rusa runt i dem och bära runt dem i munnen så jagar vi varandra runt runt..........

Börjar bli lite sömnig efter maten så jag går nog och intar en sovpossition som alla de andra har gjort.... zzzzzzzzzz


Ovido - Quiz & Flashcards