Alla inlägg den 1 februari 2008

Av Ingela - 1 februari 2008 19:03


Denna f...bannade dator stänger av sig när man nästan är klar med det man skrivit....som det kan bli.  Här är en kort berättelse om Belgare och deras charmiga leonberger.


Det var år 2003 när vi körde ner till Deinze i Belgien och skulle ställa Mercan och Zimba på en special. Det gick väldigt bra för våra hundar vi kom hem med tredje bästa tik och 5:a i ökk. Där träffade vi underbara och trevliga uppfödare. Vi hade kikat på Bukitbarisan Sax och körde dit för att titta lite mer på honom. Han hade lite bekymmer med någon knuta så vi avvaktade för att se hur den utvecklade sig. Familjen Goffa var väldigt gästvänliga och vi fick en mycket trevlig stund med dem i deras hem. Det var naturligtvis mycket hundprat och fika. Med oss hem hade vi läcker belgisk choklad som nästan är deras nationalsymbol.

På utställningen träffade och pratade vi med många trevliga uppfödare t.ex  till Zeus Kinderplace som gick i samma ring som vår Zimba, Meus Amicos, Meisterlish med sina vackra hundar, van het Hof van Eden med Aragon, Xscooby som vi har kontakt med fortfarande, Lion de la Toison d'Or, den stiliga hanen Anouk du Clos des Jaunières som har vunnit King Of The Rings, Cerberus också, ja  listan kan göras lång och det bästa är att vi fortfarande har  kontakt med en hel del av dem än idag.

Därför är det väldigt trevligt att vi eventuellt får in någon av dem linjerna till vår tik i höst, King kallas han och han har också finskt blod med sig. Det skall bli trevligt att få träffa honom, han verkar vara en helmysig kille. Vi kommer att skriva mer om honom lite senare.

/ Ingela & Lasse

Bilden är på King.....


Ovido - Quiz & Flashcards