Alla inlägg den 7 mars 2008

Av Ingela - 7 mars 2008 19:45

 

.....man sitter en sommar morgon och äter frukost när daggen fortfarande gör de bara fötterna blöta. Tårna är fina med den nya nagellacken som ströks på dagen innan för att färgen var ytterst noggrann vald till de nyss inköpta sandalerna. förväntningarna inför den stora DAGEN är nästan övermäktig. Tänk att så många av vännerna kunde komma trots att det är semestertider och karneval i stan'.

En ypperligt vacker sirlig vit ros som säkert är genmanipulerad, för det känns nästan som om den inte skulle kunna växa sig så stor annars. Den passade i den vackert himmelsblåa smala vasen, som hade en vacker fot i vitt glas, kommer säkert från det småländska glasriket där idéer hur ett fint blåst glas skall se ut.

Cikoriorna var som en välkomnande famn med härligt blå blommor som växer kors och tvärs på en enormt hög stam som stolt sträcker sig  mot himmeln där färgerna smälter ihop med varandra. Första mötet med denna väldigt nyttiga växt fick jag när semestern lades på härligt karga Öland, jag tror det var för sju år sedan. Vasen som cikorian passar bra i har en brilliant slipning utan några som helst krusiduller. Bara blommorna får en central plats i ögonen...

De 20 mörk mörk röda, ja de är så mörka så att man kan uppfatta dem som svartmelerade, placeras med noggrannhet i en vacker kristallvas. Den  tar nästan andan ur en när man ser det inslipade motivet av två svanar i en sjö där vågorna knappast syns för det blåser bara en lätt bris, tankarna skenar iväg, där minnen hittat sin plats i hjärtat, förevigt bevarat.

Idag blev metaforerna hur många som helst i mitt huvud, när det årliga rycket infann sig. Jag insåg snabbt att jag skulle kunna stå i en affär och sälja blommor i vackra vaser. Jag har hur många onödiga vaser som helst, till alla konstellationer, ärvda, fådda, inköpta. Jag behöver verkligen inte ägna flera års studier på Munkagårdsgymnasiet för att uppnå kriterier till florist.. fast blommorna fattas i trädgården men kreationerna och idéerna finns där uppe i hjärnkontoret.... ALLA DESSA VASER; VAD I HELA FRIDENS NAMN SKALL JAG HA DESSA DAMMSAMLARE I SKÅPET FÖR??? HÄR SKULLE MINSANN STÄDAS, OCH DET ENLIGT TANTERNA PÅ TV, så de så.

Hissar att vädret var så pass att hundarna kunde vara ute medan skurtrasor med medel som skulle kunna döda en större varelse från yttre rymden åkte fram. Hinkar och trasor rengjordes för att ytterligare en omgång klara av att swischa bort den ingrodda skiten som väntat länge på att bli borttagen !! Jag kom på att vi var stora kandidater till RIX Fm:s tävling om det skitigaste hemmet och TV:s "Rent Hus" MEN INTE NU LÄNGRE. Hela familjen fick naturligtvis känna av detta och på stränga order från mig, ha var sitt "städområde". Det låter hur knäppt som helst, men så är det till ungdomarnas förtret. De rycker bara på axlarna och gillar läget en gång till, för förmodligen lägger sig stormen ännu en gång, tror dem. Det de inte vet är att denna gången är det allvar............................................
......................det är stort, mega.

I morgon en annan dag.....

/Ingela

Ovido - Quiz & Flashcards