Alla inlägg den 9 mars 2008

Av Ingela - 9 mars 2008 20:45

Idag gick mina tankar till Mexico. Tänk denna underbart kryddade maten som de har där, som får svetten att pärlas i pannan samtidigt som det känns som en brand på tungan när smaklökarna får tar emot kryddblandningen som toppats av en enormt stark liten chilliblandning. Flingsaltet på köttet smakar som saltstänket som komit in i munnen från simturen från Atlanten.

Ögonen som stint tittar kattliknande på mig kommer från kakoabönan i bältet kring ekvatorn, förpackningen stod bredvid majsvällingen som gått ut för längesedan, säkert med en massa småkryp som lever gott på gamalt mjöl. Tankarna på tantena (i min ålder) från TV som är superduktiga på allt vad småkryp och bakterier i alla former, svepte förbi i dag igen.  Städningen av hemmet hade satt igång igen efter ett litet välbehövligt uppehåll.

Sen var det dags att få lite ågren när alla recept på läckra bullar och alla bakverk i fantastiska kreationer i mängder låg där på hyllan och nästan hånlog mot mig. Sånt har jag samlat på i min enfald att kanske en dag brottas med en bakdeg igen !!

Storstädningen som detta handlar om fortsatte i dag. Nu stod kryddtjohejsan och kastrull-stekmojängerna på tur. DET ÄR NOG DET ENDA SKÅPET SOM RENSAT SIG SJÄLV. MEN DET HAR INTE VARIT SMÄRTFRITT. Tre kastruller och två stekjärn har totalförsörts av för hög värme.

Jag har vid ett flertal gånger gått ifrån spisen för att hitta på något roligare efter det att jag har påbörjat något där, typ lagt på smör eller bara satt på kasrullen på en varm platta. Som tur är har vi brandlarm som har börjat att tjuta som attan när det börjat brinna. En gång när jag skulle poppa popcorn lämnade jag spisen med olja på stekjärnet. Jag kommer inte ihåg vad det var som var så viktigt men i alla fall det blev en total städning av en städfirma som precis innan jul såg till att allt sot försvann från böckerna i bokhyllan, gardinerna i hela huset tvättades, skåp skurades och mattor blev så rena som de inte varit sedan de inhandlades. Tur att vi inte blev skadade i alla fall.

Så får vi se vad som händer nästa vecka.

/Ingela

Ovido - Quiz & Flashcards