Alla inlägg den 2 augusti 2008

Av Ingela - 2 augusti 2008 20:14

.....en del saker skall man få distans till. Men de senaste dagarna har bara varit så underbara, det tackar vi för ;-)) 

Vi har spenderat en tid med våra vänner och det är oförglömligt. Mitt i ett scenarium så beslutade vi att åka i väg och koppla av. Vi och våra vänner hade en underbar dag i Helsingborg/Helsingör. Det började med en pickninc vid Maria kyrkan i Helsingborg. Gatorna var fulla med folk som hade semester och njöt. Klockan hade inte slagit middag så vi var där ganska tidigt. Vi tog tåget dit, det är hur smidigt somhelst, inga bilköer till färjan eller dyra p-platser som skall betalas.Suget i magen stillades med en medhavd matsäck. Jag fick ett bra recept på nyttiga wraps som blev urläckra. Till det drack vi ett välsmakand vitt vin. :-))))

Det spenderades en del tid i Helsingör med god mat, dryck och livemusik. Det var fullsatt på gator,torg och restauranger, men vad gör det att vi fick vänta på god mat en stund - no hurry !!

Dessa underbara gränder och bakgårdar som man kan vandra i och kika på. Jag kallar dem”smultronställe” de dyker upp lite överallt…. På kvällen satt i vid piren i Helsingborg och bara njöt……..i Skåne går man ur huse när kvällarna är så underbara och varma, många vill prata och träffas en stund. Det är knökfullt med folk som pysslar med olika saker, en del kramas, par som åker inlines, rollater race med äldre förare, ungdomar som bara njuter av livet, men de flesta är i vår ålder och många många fler naturligtvis……Tågresan hem hade slutstation  i Ängelholm och som tur är så kom Pontus och hämtade oss där. Tack för det; han var ganska så trött, sommarjobbet är slitsamt med tidiga mornar och slit och släp hela dagarna. Sofie var hemma hos vovvarna och skötte dem med bravur som vanligt, underbara barn….tack.


Lady är ganska så tjock redan så det blir många härliga små lejontassar här i höst. Hon äter bättre nu när illamåendet har lagt sig. Jag kan förstå att det är lite läskigt att käka när man mår pyton. Hennes päls är ju bara så underbar nu, så typiskt att vi inte kan visa henne i detta skick, men det är bättre för henne och de blivande valparna att gå här hemma med skinande päls och bra humör :-))).Ha en fortsatt bra helg

/Ingela

Ovido - Quiz & Flashcards