Alla inlägg under augusti 2008

Av Ingela - 9 augusti 2008 09:02



Vi jublar för vi har fortfarande ström i huset trots ovädren :-)))

Hoppas att alla som ställer denna helg får en fina dagar med bra kritiker på sin hundar. LYCKA TILL!

 Om Zimba 


Jag kommer ihåg första året när vi ställde Zimba i Ronneby år 2002 han blev BIR några dagar innan han blev 13 månader gammal. Så ung redan då var han snygg och hade ett enastående uttryck. Han har givit oss så många trevliga stunder och upplevelser när vi varit ute och campat allihopa och inbringat nya vänner i våra liv Det är med sorg i hjärtat som vi tittar på honom idag och det inte finns mycket glöd kvar i hans ögon............det är så tungt.


De andra

     Vi får glädja oss åt de andra som är fulla av energi och framför allt hoppas vi på att Lady skall få härliga valpar med sting i. Hon mår utmärkt och jagar ekorrar som bara den här hemma. Hade hon haft tillräckligt med långa klor skulle hon nog ta sig en bit upp på trädstammarna för att få tag i dem. Korrarna sysselsätter hundarna en del. Kul för dem!

Hennes päls är så underbar i och för sig har hon superkvalité alltid, så hoppas att det valpisarna också får lite av det. Kaiser har alltid päls även om den är tunn när sommarkostymen tas på, men han ser aldrig riktigt tunn ut i alla fall. Nu skall jag titta lite på OS sedan bär det av till Halmstad för en del inköp.

Ha de gott.

/Ingela


Av Ingela - 8 augusti 2008 06:45


Igår så blev Zimba plötsligt sämre så vi har satt in medicineringen igen. Vi hjälper honom så gott det går men han skall ju in och böka överallt, spelar ingen roll om det är en massa stenar eller ojämnheter. Han sänker huvudet och med gott mod tar sig fram på "knarriga" ben. Musklerna finns där ännu, måtte han behålla dem också.Vi håller tummarna för att han fixar det även denna gång.


Lady äter som en häst, det spelar ingen roll om hon precis har ätit för då smyger hon fram och tittar på oss om hon inte möjligtvis kan få lite mer. Vi ger henne babydog redan nu( det finns andra som också käkar det med största nöje :-)))))


I natt hade vi ytterligare ett åskoväder som naturligtvis skulle finnas precis ovanför oss. Så nu vet vi inte hur länge vi har kontakt med yttervärlden, det brukar försvinna när såna oväder drar förbi. Ändras ingenting här eller på sidan så beror det på masten i Tönnersjö.

Ta väl hand om er och klappa om hundarna.

/Ingela



Av Ingela - 7 augusti 2008 09:31

Jag har alltid promenerat mycket. Jag älskar ljus, vind och blåst, stjärnor och hav. Jag har promenerat så långa sträckor att min kropp slutligen börjat gå av sig själv, knappt vidrört marken, upplöst med elementen omkring mig och blivit ett osynligt jubel. Andra gånger har mina ben istället bidragit till min fokusering på tillvaron. I stället för att lösa upp scenen omkring mig har de krympt den till en enda svartnande punkt. Jag har gått längs trottoarerna och koncentrerat mig på min kropp, låtit stöten av klackarna fortplantas upp genom lemmarna. Vid varje steg har frågan ekat; Vad är jag? Var finns jag? Vad är det som gör mig till jag?

/Ingela

Delvis text av Liza Marklund som stämmer in även på mig.

Av Ingela - 2 augusti 2008 20:14

.....en del saker skall man få distans till. Men de senaste dagarna har bara varit så underbara, det tackar vi för ;-)) 

Vi har spenderat en tid med våra vänner och det är oförglömligt. Mitt i ett scenarium så beslutade vi att åka i väg och koppla av. Vi och våra vänner hade en underbar dag i Helsingborg/Helsingör. Det började med en pickninc vid Maria kyrkan i Helsingborg. Gatorna var fulla med folk som hade semester och njöt. Klockan hade inte slagit middag så vi var där ganska tidigt. Vi tog tåget dit, det är hur smidigt somhelst, inga bilköer till färjan eller dyra p-platser som skall betalas.Suget i magen stillades med en medhavd matsäck. Jag fick ett bra recept på nyttiga wraps som blev urläckra. Till det drack vi ett välsmakand vitt vin. :-))))

Det spenderades en del tid i Helsingör med god mat, dryck och livemusik. Det var fullsatt på gator,torg och restauranger, men vad gör det att vi fick vänta på god mat en stund - no hurry !!

Dessa underbara gränder och bakgårdar som man kan vandra i och kika på. Jag kallar dem”smultronställe” de dyker upp lite överallt…. På kvällen satt i vid piren i Helsingborg och bara njöt……..i Skåne går man ur huse när kvällarna är så underbara och varma, många vill prata och träffas en stund. Det är knökfullt med folk som pysslar med olika saker, en del kramas, par som åker inlines, rollater race med äldre förare, ungdomar som bara njuter av livet, men de flesta är i vår ålder och många många fler naturligtvis……Tågresan hem hade slutstation  i Ängelholm och som tur är så kom Pontus och hämtade oss där. Tack för det; han var ganska så trött, sommarjobbet är slitsamt med tidiga mornar och slit och släp hela dagarna. Sofie var hemma hos vovvarna och skötte dem med bravur som vanligt, underbara barn….tack.


Lady är ganska så tjock redan så det blir många härliga små lejontassar här i höst. Hon äter bättre nu när illamåendet har lagt sig. Jag kan förstå att det är lite läskigt att käka när man mår pyton. Hennes päls är ju bara så underbar nu, så typiskt att vi inte kan visa henne i detta skick, men det är bättre för henne och de blivande valparna att gå här hemma med skinande päls och bra humör :-))).Ha en fortsatt bra helg

/Ingela

Ovido - Quiz & Flashcards